Keuring

Klinische en röntgenologische

Paarden keuring

Bij Dierenkliniek Landhorst kunt u ook terecht voor de aan- of verkoopskeuring van uw paard of eventueel in het kader van de verzekering van uw paard. Wij zijn bevoegd om paarden te keuren en kunnen dit bij u thuis of bij ons op de kliniek doen.

De keuring bestaat kan bestaan uit de klinische en röntgenologische keuring. Daarbij kan de keuring worden uitgebreid naar de wensen van de opdrachtgever.Er kunnen bijvoorbeeld ook rontgenfoto’s van de hals of de rug gemaakt worden. In het kader van duursport als endurance of aangespannen sport, bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid om bloedanalyses uit te voeren voor en na de keuring. Ook kan op verzoek een echo gemaakt worden van de pezen. Wij beschikken ook over een bronchoscoop voor cornageonderzoek.

Video afspelen
Keuring

Bij u thuis

Wanneer u kiest voor een keuring bij u aan huis zijn er wel een aantal voorzieningen nodig, namelijk: een harde erfverharding met een afmeting van 40 meter bij 15 meter, voor de volte op de harde ondergrond en voor de beoordeling op de rechte lijn. Een longeerbak of rijbak voor de beoordeling op een zachte ondergrond en voor de bepaling van de uithoudingsproef. Ook dient er voldoende stroomvoorziening te zijn om röntgenfoto’s te maken.

Keuring tarieven

[table “” not found /]