Paarden

Ook het beste paard struikelt weleens

Paarden

De gezondheidszorg voor het paard wordt bij onze kliniek gedragen door 2 erkende paardendierenartsen.

De zorgverlening bestaat uit veel eerstelijns werk waaronder enten voor influenza (griep), tetanus, rhinopneumonie, droes en west nile virus, maar ook advisering en verstrekking van een acurate ontwormingsmethode voor uw paard hoort bij de dagelijkse taak binnen het bedrijf, veelal gaat dit gepaard met voorafgaand mestonderzoek.

Bekijk onze paardenkliniek

Zorg voor de kleintjes

Veulens

De voortplanting en drachtigheidsbegeleiding van merries kan zowel bij u thuis of bij ons op de kliniek plaatsvinden. Daarbij maken wij gebruik van de modernste mobiele echo apparatuur. Ook kunnen wij uw merrie insemineren met vers sperma. Wij bieden daarbij de mogelijkheid om uw merrie met diepvriessperma te insemineren, daarvoor dient de merrie wel bij ons op de kliniek te zijn.

De geboorte

De geboorte van een veulen is een van de mooiste dingen die je als eigenaar kunt meemaken. Belangrijk is dan ook dat we de merrie tijd en rust geven om te bevallen. Geboorteproblemen komen in 90 % van de gevallen voor doordat de eigenaar de merrie geen rust gunt. Daarmee willen we niet zeggen dat diergeneeskundige hulp niet ingeroepen moet worden, maar alleen dat je geduld moet hebben. Een merrie die echt bezig is met bevallen en de geboorte niet wil vlotten, is te herkennen aan het veelvuldig persen zonder enig of gering resultaat.

Na de geboorte

Ook na de geboorte van het veulen is het belangrijk dat er een deskundige blik op de merrie en het veulen wordt geworpen. De dierenarts controleert dan het veulen, hij let daarbij op de allertheid van het veulen. Bij de merrie wordt gekeken naar de algehele gezondheidstoestand van het dier, of er melk in het uier zit en de nageboorte wordt geïnspecteerd of deze in zijn geheel eraf gekomen is. Mocht u desondanks de bevalling van uw paard een te lastig of gevoelig onderwerp vinden en u bent bang dat er iets fout gaat, dan bestaat de mogelijkheid om de merrie bij ons te stallen voor geboortebewaking. Daarvoor maken we gebruik van het Wolters geboortealarm systeem. Dit systeem heeft ons afgelopen jaren perfect geholpen bij de geboortebegeleiding van een aantal zeer lastig bevallende merries.

Voor de eerste levensweek van uw veulen

Veulen pakket

Wij bieden onze klanten een veulen pakket aan.
Dit pakket bevat een aantal items die u nodig kunt hebben in de eerste levensweek van uw veulen. De inbegrepen checklist geeft u tips voor, tijdens en na de geboorte van het veulen.

Wat zit er precies in?

Testen op PPID (ziekte van Cushing)

Heeft uw paard een van deze ziekteverschijnselen dan kan de diagnose gesteld worden met behulp van een bloedmonster om zo een bepaling te doen van het hormoon ACTH.

Read More

Keuringen

Bij Dierenkliniek Landhorst kunt u ook terecht voor de aan- of verkoopskeuring van uw paard of eventueel in het kader van de verzekering van uw paard. Wij zijn bevoegd om paarden te keuren en kunnen dit bij u thuis of bij ons op de kliniek doen.

Read More

Recovery box Confortabel en veilig

pet_01

Deze gebruiken we om een paard voor een operatie voor te bereiden of na de operatie te ontwaken. Ook kan hierin een paard op een nette manier neergelegd worden voor bijvoorbeeld een operatie of een euthanasie. We hebben voor een ronde vorm gekozen zodat het paard nooit met zijn hoofd in de hoek kan vallen. 

Speciale dank gaat uit naar Mart en Manfred van Daal die met veel zorg en moeite deze speciale constructie hebben verwezenlijkt.

Onze missie Zorg & welzijn

vision

Met welzijn wordt bedoeld dat het zowel lichamelijk, als geestelijk als sociaal goed met een persoon gaat, ditzelfde geldt tevens voor een dier. Wij zetten ons in voor de zorg en welzijn van het dier. Maar ook de eigenaar welke verantwoordelijk is voor de dagelijkse zorg staat we bij met raad en daad. Zo ontstaat een driehoeksverhouding, overigens één van de sterkste vormen in de natuur. Dat is onze missie!

Bekijk onze paardenkliniek

Wanneer u vragen heeft of een afspraak wilt maken, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.
Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdagochtend van 8.00 tot 12.00 uur.