• Home
  • Accesoires
  • 10% korting op neutraliseren én gratis chippen in Maart!

10% korting op neutraliseren én gratis chippen in Maart!

In samenwerking met dierenopvangcentrum Hokazo organiseren wij komende maand een actie waarbij u uw poes of kater met 10% korting kunt laten steriliseren of castreren. Tijdens de ingreep kan uw kat meteen gratis gechipt en geregistreerd worden.
Ieder jaar vangt dierenopvangcentrum Hokazo ruim 1.000 katten op. In 2021 zijn er 1.093 zwerfdieren geregistreerd, waarvan het grootste deel kittens. Naast een groot aantal moederloze kittens, zien we vooral de laatste twee jaar een toenemend aantal nestjes met tamme moederpoezen. De verwachting is dat deze dieren ooit een eigenaar gehad hebben, maar zijn verdwaald ofwel gedumpt door hun eigenaar. De katten, die buiten vaak goed weten te overleven, zijn meestal niet geneutraliseerd en krijgen aan de lopende band nestjes. Hierdoor groeit het aantal katten in de regio explosief en dit veroorzaakt vaak overlast en ernstige gezondheidsrisico’s voor andere katten in de omgeving. Dus ook voor je kat is het beter om hem of haar bij de dierenarts te laten ‘helpen’.
Hereniging met de eigenaar
Van alle katten die we afgelopen jaar in ons asiel hebben opgevangen was 95% niet gechipt of niet goed geregistreerd. Dat betekent dat we deze dieren niet met hun eigenaar konden herenigen. Dat laat je jou toch zeker niet overkomen?
De voordelen van sterilisatie / castratie:
Een gelukkiger en langer leven
Vooral katers worden een stuk rustiger na de castratie. Hun libido neemt af waardoor zij minder of zelfs helemaal niet meer met andere katers vechten. Doordat ze minder vechten, lopen zij ook minder risico op het oplopen van besmettelijke en soms dodelijke kattenziekten zoals FIV (kattenaids) Een bijkomend voordeel is dat de dieren meestal stoppen met sproeien (verticaal plassen in of rondom het huis) en daarbij zal de doordringende urinelucht na de ingreep tot het verleden behoren.
Voorkomen van ernstige gezondheidsrisico’s bij poezen
Gesteriliseerde poezen hebben minder kans op het ontwikkelen van een baarmoederontsteking en/of melkklierkanker. Melkklierkanker is een zéér kwaadaardig vorm van kanker. Sterilisatie vóór de eerste krolsheid brengt het risico op deze aandoeningen terug tot bijna nul. Na elke krolsheid is de kans groter dat je kat één of beide van deze aandoeningen krijgt.
Komende maand kunt u uw poes of kater met 10% korting bij ons laten steriliseren of castreren. Tijdens de operatie kan uw kat meteen gratis gechipt en geregistreerd worden. Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telnr. 0492 351140.